Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Látnivalók a közelben képes leírás - Balassagyarmat.tlap.hu
részletek »

Látnivalók a közelben - Balassagyarmat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balassagyarmat.tlap.hu » Látnivalók a közelben
Keresés
Találatok száma - 8 db
Drégely Vár

Drégely Vár

Drégelyvár Nomád Tábor Drégelypalánkon. Nomád tábor, szabadidőpark, túrahely, hagyományőrzés. A Börzsöny északi részén, Drégelypalánk és Nagyoroszi községektől egyforma távolságra, a zöldellő hegyek egyik 444 méter magas sziklacsúcsán emelkedik Drégely vára. A mongol könnyűlovasok elvonulása után, a horvát tengerpartról hazatérő Árpád-házi IV. Béla király parancsára végrehajtott várépítések idején emeltette a környező területeket birtokló Hontpázmány nemzetség.

Hollókő

Hollókő

Hollókői Falumúzeum. A szelíden hullámzó Palóc táj legszebb gyöngyszeme Hollókő, 1987 óta része a világörökségnek. A Cserhát ölelő karjai úgy védték meg a völgyben meghúzódó kis házakat a századok zord szelétől, hogy a falu megőrizhette eredeti varázsát.

Ipolytarnóci Ősmaradvány

Ipolytarnóci Ősmaradvány

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatkozó oldalát olvassa. Világhírű természetvédelmi területünk a régmúlt emlékeit őrzi, egy vulkáni katasztrófa során betemetett ősi kincseket Budapesttől csupán 150 km-re.

Madách Imre Emlékmúzeum

Madách Imre Emlékmúzeum

A csesztvei emlékmúzeum Magyarország egyetlen Madách-emlékhelye. A nógrádi kisközség kúriájában Az ember tragédiájának költője 1844 decembere és 1853 szeptembere között lakott. Számos verse, levele, vallomása kelteződött Csesztvéről.

Magnó Múzeum

Magnó Múzeum

Az Orsós Magnó Múzeumot 2002. május 11-én nyitotta meg az Országos Műszaki Múzeum főigazgatónője, Dr. Vámos Éva. Megnyitóbeszédében, mint követendő példát emelte ki, hogy teljes mértékben családi kasszából létesült a múzeum. A múzeum fenntartási költségeinek legalább részbeni fedezésére 2003. április 11-én Alapítványt hoztunk létre.

Nógrádi Vár

Nógrádi Vár

A honfoglalás után, Szent István király uralkodása alatt életre hívott vármegyék elnevezésüket legtöbbször a központjukat adó - jellemzően újonnan épített - várról kapták. Így történt ez Nógrád vármegye esetében is.

Palóc népviselet

Palóc népviselet

Ön most palóc népviselet katalógusát látja. Ismerje meg palóc viselet jellemzőit ! Népviseleteink - Tekintse meg népviseletünk sokszínűségét. Hat darab szatén és kasmír anyagból készült bujáki női főkötő, amelyek mindegyike a főkötő hátán és oldalán kézi hímzéssel gazdagon díszített.

Tolnai Klári Emlékház

Tolnai Klári Emlékház

A Tolnay Klárit és a színházat kedvelő tagokat tömörítő társadalmi szervezet, a Tolnay Egyesület elsődleges célja többek között Tolnay Klári emlékének méltó ápolása, művészeti és kulturális programok szervezése.

Tuti menü